...om god middag jag lagade igår! Lite kylskåpsrensning på diverse slattar.
Fylld kryddig köttfärslimpa 6-8p (175 grader 50-60 min)
Köttfärssmeten
1 kg nötfärs
1 ägg
1/2 dl cremefraiche (går lika bra med en skvätt grädde)
2 tsk paprikakrydda
1 tsk lökpulver
1 msk torkad basilika
Örtsalt
Rikligt med nymalen vitpeppar
Blanda ägg och cremefraiche med alla kryddor och blanda sedan ner färsen och rör om ordentligt. Tryck ut i en smörad ugnsform som Bild 1. visar. Tunnare i mitten mot botten och tjockt på sidorna föra tt kunna vika över fyllningen.
Ostfyllningen
3 dl fryst riven ost (jag föredrar fryst, upplever att den inte blir lika bränd vid gräddning då)
1/2 burk philadelphiaost vitlök och örter
4 soltorkade tomater, hackade
3 msk cremefraiche
1 pressad vitlöksklyfta.
Blanda allt till en stabbig röra och lägg i mitten av köttfärsen, Bild 2. "Vik" sedan över köttfärsen från sidorna, man måste klämma och klappa lite för att få färsen att gå ihop, Bild 3. Grädda i 175 grader 50-60 minuter. Färsen spricker upp under tillagningen och röran blir lite gratinerad.
Tyvärr han vi sätta i oss maten innan jag kom på tanken att fota det färdiga resultatet. Vi åt kokt broccoli till.
Fylld kryddig köttfärslimpa 6-8p (175 grader 50-60 min)
Köttfärssmeten
1 kg nötfärs
1 ägg
1/2 dl cremefraiche (går lika bra med en skvätt grädde)
2 tsk paprikakrydda
1 tsk lökpulver
1 msk torkad basilika
Örtsalt
Rikligt med nymalen vitpeppar
Blanda ägg och cremefraiche med alla kryddor och blanda sedan ner färsen och rör om ordentligt. Tryck ut i en smörad ugnsform som Bild 1. visar. Tunnare i mitten mot botten och tjockt på sidorna föra tt kunna vika över fyllningen.
Ostfyllningen
3 dl fryst riven ost (jag föredrar fryst, upplever att den inte blir lika bränd vid gräddning då)
1/2 burk philadelphiaost vitlök och örter
4 soltorkade tomater, hackade
3 msk cremefraiche
1 pressad vitlöksklyfta.
Blanda allt till en stabbig röra och lägg i mitten av köttfärsen, Bild 2. "Vik" sedan över köttfärsen från sidorna, man måste klämma och klappa lite för att få färsen att gå ihop, Bild 3. Grädda i 175 grader 50-60 minuter. Färsen spricker upp under tillagningen och röran blir lite gratinerad.
Tyvärr han vi sätta i oss maten innan jag kom på tanken att fota det färdiga resultatet. Vi åt kokt broccoli till.
1. |
2. |
3. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar