...jag bakade i går kom från LCHF-appen och heter mumsigt lchf-bröd.
Så här gjorde jag:
1,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
2 dl mandelmjöl
ca. 50g fiberhusk
1/2 dl fibrex
2 tsk bakpulver
0,75 msk brödkryddor
1 tsk salt
50g smör
250g keso
1,5 dl creme fraiche
5 ägg
Mixa fröna så de liknar mjöl, tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda väl. Häll i en avlång brödform klädd i bakplåtspapper. Strösslade solroskärnor över och tryckte till lite för att de skulle fastna. Grädda ca. 80 min på 175 grader.
Nästa gång kommer jag göra vissa förändringar, mest hur jag ska grädda det. Jag kommer att dela degen i två och göra lägre limpor, mest för att kanten blir god och frasig och jag vill ha mycket kant. Därför kommer jag grädda limporna 60 min. Dessutom kommer jag lägga solroskärnor i botten innan jag lägger i degen då de blev jättegoda och krispiga att bita i. Jag skar skivorna alldeles för tjocka, så nästa gång blir de tunnare. I morgon tänkte jag testa att rosta en skiva i torr het stekpanna och de om den "glansiga" ytan möjligtvis försvinner något.
Så här ser originalet ut som jag utgick ifrån:
2 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl hasselnötter
1 dl mandel
50 g fiberhusk (alt. fibrex eller kruskakli)
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
50g smör
1 dl creme fraiche
250g keso
6 ägg
Mixa frön, mandel och nötter så de liknar mjöl, tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda väl. Häll i en avlång brödform klädd i bakplåtspapper. Grädda ca. 80 min på 175 grader.
Så här gjorde jag:
1,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
2 dl mandelmjöl
ca. 50g fiberhusk
1/2 dl fibrex
2 tsk bakpulver
0,75 msk brödkryddor
1 tsk salt
50g smör
250g keso
1,5 dl creme fraiche
5 ägg
Mixa fröna så de liknar mjöl, tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda väl. Häll i en avlång brödform klädd i bakplåtspapper. Strösslade solroskärnor över och tryckte till lite för att de skulle fastna. Grädda ca. 80 min på 175 grader.
Nästa gång kommer jag göra vissa förändringar, mest hur jag ska grädda det. Jag kommer att dela degen i två och göra lägre limpor, mest för att kanten blir god och frasig och jag vill ha mycket kant. Därför kommer jag grädda limporna 60 min. Dessutom kommer jag lägga solroskärnor i botten innan jag lägger i degen då de blev jättegoda och krispiga att bita i. Jag skar skivorna alldeles för tjocka, så nästa gång blir de tunnare. I morgon tänkte jag testa att rosta en skiva i torr het stekpanna och de om den "glansiga" ytan möjligtvis försvinner något.
Så här ser originalet ut som jag utgick ifrån:
2 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl hasselnötter
1 dl mandel
50 g fiberhusk (alt. fibrex eller kruskakli)
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
50g smör
1 dl creme fraiche
250g keso
6 ägg
Mixa frön, mandel och nötter så de liknar mjöl, tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda väl. Häll i en avlång brödform klädd i bakplåtspapper. Grädda ca. 80 min på 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar