...för andra dagen i rad till lunch.
Mycket gott dessa höstiga och ruggiga dagar! Igår blev det köttsoppa och idag blev det nikalouktasoppa.
Såhär ser min variant ut, blir ca 6 p:
600g nötfärs
ca. 7 dl finstrimlad vitkål (jag tar osthyveln)
1 slantad morot
1,5dm strimmlad purjolök
2 vitlöksklyftor
3 msk kalvfond
1 msk naturell tomatpuré
1 msk skånsk grovkornig senap
2 msk balsamvinäger
1 liter vatten
2 lagerblad
5-10 hela kummin (Nytt för idag, spännande att smaka resultatet)
Smör och lite olja
Örtsalt och svartpeppar
Bryn köttfärsen i smör och olja, tillsätt vitkål, purjolök, vitlök och balsamvinäger. Låt fräsa runt lite och salta och peppra. Tillsätt resten av ingredienserna och häll sist på vattnet. Låt puttra minst 20-30 min!
Jag äter min soppa med en klick smör eller cremefraiche i.
Mycket gott dessa höstiga och ruggiga dagar! Igår blev det köttsoppa och idag blev det nikalouktasoppa.
Såhär ser min variant ut, blir ca 6 p:
600g nötfärs
ca. 7 dl finstrimlad vitkål (jag tar osthyveln)
1 slantad morot
1,5dm strimmlad purjolök
2 vitlöksklyftor
3 msk kalvfond
1 msk naturell tomatpuré
1 msk skånsk grovkornig senap
2 msk balsamvinäger
1 liter vatten
2 lagerblad
5-10 hela kummin (Nytt för idag, spännande att smaka resultatet)
Smör och lite olja
Örtsalt och svartpeppar
Bryn köttfärsen i smör och olja, tillsätt vitkål, purjolök, vitlök och balsamvinäger. Låt fräsa runt lite och salta och peppra. Tillsätt resten av ingredienserna och häll sist på vattnet. Låt puttra minst 20-30 min!
Jag äter min soppa med en klick smör eller cremefraiche i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar