23 april 2016

Skiftande...

...väder och skiftande mående.

Jag har nyligen ökat min arbetsträning till fyra dagar i veckan, och det märks. Nya rutiner och kroppen är inte helt positiv till förändringen. När jag tidigare ökat i tid på arbetsträningen har det följts av en nedåt period och jag gissar att det är så den här gången också. Lite is i magen och mycket vila så kommer jag snart in i en ny lunk.

Helgen består annars av hemmatid och fix. Maken åkte iväg för att plugga och få undan söndagens inlämningsuppgift och barnen leker ute med grannarna. Själv har jag rastat dammsugaren och startat tvättmaskinen och tänkte nu glutta i nya Drömhem och dricka kaffe!


Tidigare i veckan gjorde vi ett litet experiment och provade så utomhus i en av kallbänkarna. Läste mig till i boken "Skillnadens trädgård" vilka frön som tål lite kyla och tänkte att det får bära eller brista, frön är inte jättedyrt så går det så går det. Mangold, dill, ruccola, morötter bl.a. fick vara med i försöket. På med glasrutor och bara vänta.


Något som börjar komma upp är höstens vitlöksklyftor som jag satte, kul att se om alla tar sig. Nästa år ska jag sätta ännu mer vitlök, fyra gånger så mycket tror jag.


Efter lunchen idag funderar jag på om jag ska göra ett ryck ute på komposten, skulle behöva vända fjolårets kompost och göra plats för årets i första facket. Får se vad orken räcker till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar