20 april 2016

Försiktigt...

...verkar måendet vända.

I dag har jag hemmadag och som sällskap har jag en sjuk dotter som ligger och knör i soffan. Dyngförkyld och risig blir det inte många knop gjorda.

Ute skiner solen och det blåser storm, inte jättaskönt, men friskt. Får se om det blir en tur ut för lite fix, tänkte fylla lite jord i en av lådorna och provså lite frön. Se hur tidigt det kan komma något ätbart ur jorden.

I söndags i rusket passade jag på att grepa i stora odlingslådan.


Sista krukan vi tömde i höstas hade en hel del sten i botten och eftersom vi var lat då får jag jobba nu istället... Skulle gissa att det är överskott på näring i den här bingen, det är här vi tömt gödselbrädan från hönshuset i vinter.

I måndags innan jobbet passade jag på att så lite frön igen, tänkte så lite varje vecka nu framöver till det är överfullt på alla bord...

Jag har tidigare skrivit etiketter med namn på som jag lärt mig när jag gick trädgård på gymnasiet. Problemet är att jag byter sorter hela tiden och det går åt väldigt många eriketter. 


Nu gjorde jag som mamsen och numrerade dem och skrev en förteckning över det jag sått och hoppas på lite bättre ordning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar