10 april 2016

Stadig...

...frukost fick börja gårdagen.


Direkt efter gjorde vi ett familjeröj, barnen plockade leksaker på nedervåningen och sedan på sina respektive rum, maken damsög och jag städade toaletterna och startade tvätten. Typiskt oss att allt inomhus blir eftersatt när våren kommer.

Dagen därefter spenderades utomhus, lunchgrillning, lite krattning, rengöring av både "bajsbräda" hos hönsen och kaninburarna och middagsgrillning. Vi fick odlingslåda på plats och fyllde den med löv, hönsbajstorv och halmen från kaninburarna. Nu ska bara jord beställas. 


Vi började även bygga en av de stora lådorna/bäddarna. För att inte behöva fylla lådorna med ren jord så provar vi att kompostera underifrån i alla odlingar, de från i höstas ser riktigt bra ut! 

Underst har vi nu täckt med papp som ska döda gräset och sedan förmultna, ovanpå det har vi tunna kvistar/ris och löv, sedan hönsgödsel med torv, sedan lite mer löv blandat med halm och sedan me hönsgödsel och sist ska jord på för att odlas i. Vi tar av det gården har på lager just nu helt enkelt. 

Idag blir det en repris på gårdagen, bygg, krattning, grillning både till lunch och middag och eftermiddag vankas lite besök, lite fika och titt på kaninungarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar