..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

15 maj 2014

Antagligen...

...kommer ni att få se en hel del av dessa krabater framöver.


Vi har äntligen blivit med höns! Vi har pratat om höns i flera flera år och nu äntligen!

I början av april fick M reda på att en av hans studiekompisar hade Hedemorahöns och vi började smått prata om det igen och hur det skulle kunna vara praktiskt möjligt. Vi åkte och hälsade på och "råkade" beställa 10 kycklingar på stående fot. 

Med lite brådis och tidspress (det tar 21 dagar att kläcka) så lånade vi alla böcker de hade om höns på folkan, jag har plöjt forum upp och forum ner i några veckor och jag har försökt lära mig så mycket jag bara kan genom andras erfarenheter. Äggen lades i kläckmaskinen samma dag som vi var där... och vi hade inget hönshus... Typiskt oss!


I mittendelen av vår lada finns ett utrymme där de tidigare ägarna haft sadelkammare och faktiskt även höns innan (lilla rummet bakom vita dörren. Från det rummet och fram till yttervägg bygger vi nu nytt så hönsen kommer att få två rum att bo i på ca. 10 kvm totalt. 

Just nu bor 9 kycklingar i en stor kaninbur på köksbordet (en klarade inte första dygnet tyvärr). Det är helt fantastiskt vilka fina dunbollar vi har, de är 11-12 dagar gamla och vi hämtade dem när de bara var drygt ett dygn. De har redan fått fina fjädrar på vingarna och övar flygning och pinnsittning för fullt. 


Tänkte viga ett eget inlägg vid ett senare tillfälle till hur vi har gjort hönshuset och hur vi har tänkt. Kommer lite "fakta" om hur vi gjort första tiden med de små också.

1 kommentar: