..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

20 juni 2015

Pappas...

...rökta räkor till midsommarlunch.

Vår midsommarafton gick i matens, gemenskap och njutningens tecken. 

Dottern hande en kompis på spontanövernattning och blev jublande glad när vädret tillät frukost på altanen. Första riktiga sommardagen med sol OCH vindstilla, lååång frukost!

Midsommarafton brukar vi fira med mina föräldrar på hembygdsgården här i närheten med picknick, dans kring stången, lotter och sångunderhållning, men i år har M jour och vi bestämde att vi skulle fira här hemma.

Vi började med en lunch i toppklass med pappas rökta räkor, min hemlagade aioli, frökex och tomatsalld.


Efter lunchen hade vi fixat liten överraskning till mormor och morfar, en femkamp med bowling, luftgevärsskytte och bågskytte bl.a. Morfar vann och alla vi andra kom tvåa. Priset till alla var en gofika med hallon och rabarberkaka med jordgubbar och grädde.



Dagen före hade vi lövat och fixat en midsommarstång som mormor och L klädde. En trumpetande morfar och högtidligt framburen av dottern och mormor kom den på plats. Det blev ingen direkt dans runt förutom några skutt av morfar och lille A.

Framåt kvällen fixade vi midsommarmiddag...


...så otroligt gott!!

Grillad kyckling och picnicbog, pappas äpplechutney, makens västerbottenpaj, vitlökssmör, bea-sås och min pesto, mat i världsklads! Vi var inte sugna på efterrätt utan den tog vi till kvällsmat. 

Ska skriva iordning lite recept från dagen och dela med mig av.

Somrigare än så här blir det inte, och att vädret var super gjorde dagen till den bästa hitintills på sommarlovet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar