..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

26 maj 2015

Tuppbyte...

...igen!

Förhoppningsvis blir det här sista gången vi behöver byta tupp. 

Vår Kalle var tyvärr inte snäll med hönorna. Han jagade de två vita från maten och han var "översexuell" och hårdhänt. Alla hönor var kala på ryggen och tussiga.

Hon vi ska köpa kaninerna av har även hedemorahöns, hon är tom genbanksansvarig för hedemorahönsen i Sverige. Kan lova att vi ställde mycket frågor och fick många bra svar! 

Bla. pratade vi om tuppbeteende och att vi trodde Kalles fasoner var ungtuppsbeteende. De olaterna brukar försvinna vid 8-9månaders ålder enl. henne. När vi beskrev att han var lägst i rang där han kom ifrån var det antagligen orsaken, att han hela tiden skulle hävda sig och visa sig störst även mot hönorna. Så vi fick bekräftat det vi funderat på senaste veckorna att vi behövde byta tupp igen...

Så in flyttade Bärgarn


Hon hade velat få in lite nytt blod i flocken ett tag då 2/3 av alla hennes kycklingar fick samma färg, men hade dragit sig för att slakta en bra och fin tupp. Så vi fick hennes högstetupp med oss hem i en låda. Lite bestyr blev det på kvällen men vi håller tummarna att det här ska bli jättebra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar