..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

24 februari 2015

Något...

...som ligger högt upp på listan "det bästa besluten vi har tagit" är att vi skaffade höns!

De är ren och skär njutning att lyssna på dem, att titta på dem och att varje dag kunna hämta flera nyvärpta ägg!


Det här första året med höns har vi lärt oss otroligt mycket. Ohyra, artegen föda, slakt, befruktning, strömaterial, hönsapoteket och oändligt mycket mer. 



Något gör vi nog rätt eftersom de förra veckan levererade rekordhöga 42 ägg på en vecka. Kan vara så att vi snart även kan sälja några om vi har tur. Nu äter vi rätt mycket ägg i vår familj, men faktiskt inte så många som 42 på en vecka...

Förhoppningen är att någon av våra fina hönor ska få lite vårkänslor och att ruvlusten ska sätta in så vi kan få uppleva egna naturruvade kycklingar och att vår lilla hönsgrupp kan utökas lite. Några fler hönor har vi gärna!!

Många frågar om det är jobbigt och mycke arbete med höns?! Nä inte alls faktiskt! Vi lägger ner högst 60 min/vecka på MÅSTEN, på vattenbyte, fylla på mat, rengöra gödselbrädan och byta spån i redena. Daglig koll då vi öppnar och stänger ca. 10 min.  Sedan är vi gärna några extra svängar ner till hönsen varje dag utan att egentligen ha något ärende.

Höns är underbart!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar