..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

27 mars 2016

Påskeldar...

...och bara är.


Påskhelgen är helt oplanerad, inte en enda inbokad minut och vi njuter!


Vi tar tag i lite pyssel och fix vartefter andan faller på. I fredags när solen sken var vi utomhus hela dagen. Klockan 8.15 hade barnen skuttat i kläderna och var redan ute ock lekte, strax efter gick vi ut och satte fyr på stora brasan. Trädgårdsavfall och en säck med "viktiga" papper fick går upp i rök, skönt med storstädning. Varvade med kaffe i solväggen och lite planering inför kommande månader och till lunch grillade vi hamburgare.


Det var inte bara vi som njöt, hönsen torvbadade och putsade sig som aldrig förr och lilla kycklingen (som är en tupp, inte en höna som jag trodde först) solade sig på trappan.


Även kaninerna njuter i solen. Öken har ännu inte visat sina ungar och vi kikar nyfiket flera gånger om dagen. Xarik fick hoppa och skutta lite i hagen medan vi var utomhus. Glädjeskutt och gräva lite, det är livet för en kanin. Vi måste dock bygga någon kattsäker betesbur åt dem, de där missarna som bor här på gården litar jag inte på en sekund. De jagar och smyger på både kaniner och höns, inte helt optimalt för husfridens skull.

Gårdagen spenderade vi också utomhus, inte riktigt lika bra väder tyvärr, men barnen lekte och vi byggde några fågelholkar. Lillen och grannpojken spikade för glatta livet och idag ska vi sätta upp dem. I holken vi har har det redan flyttat in några blåmesar och förhoppningen är att någon svartvit flugsnappare ska hitta hit till oss. Lunchen och middagen bestod av grillat av olika sorter, korv och coleslaw till lunch och grillad entrecote till middag med vitlökssmör och coleslaw.


Idag pysslar vi vidare, lite fix i hönshuset, tvätt och eventuellt ett röj på bordet i köket där frösådder vill bo nu när de börjar gro och växa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar