..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

18 februari 2013

NU...

...är vi friska och kurerade ordentligt.

Den lediga helgen som vi hade tänkt spendera med städning och tvätt innehöll många trevligheter också. Spontanbesök av fina vänner och frukost besök i går av mina föräldrar. Mor och far kom med katten som varit på vilohem medan vi varit bortresta, han har varit enormt saknad. Hann med både städning, tvätt, hylluppsättning, bilmek och lite matlagning.

Klockan 8.20 i går svängde mina föräldrar ner på gården och vi hade dukat upp en mumsig frukostbuff´e, den innehöll ägg, ost, salami, makrill, grönsaker, majonäs, frökex (bröd till de som ville ha det), yoghurt, kaffe, the och en massa mer gott. Vi han med att njuta av en underbar solig vinterdag också, pulkaåkning och lek i snögrottan (utom maken som lagade bromsarna på bilen), korvätning och kaffedrickande. En energipåfyllardag när vintern är som bäst!

Nu när vi är med i matchen igen känns det skönt att planera veckan ordentligt. Både med måsten, inbokade möten, trevligheter och en veckomeny att följa. Storhandla gjorde vi i fredags så veckans meny är lite mer varierande än förra med sjukstugemat och tomma skåp.

Veckans meny V.8
Måndag: Helstekt kotlett med vitlökssmör och brysselkål
Tisdag: Stockholmare med coleslaw
Onsdag: Gulaschgryta
Torsdag: Trattkantarellsoppa
Fredag: Meatzza
Lördag: Restaurangbesök
Söndag: ? Hellst något snabbt



2 kommentarer:

  1. vad är stockholmare?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är korv med hög kötthalt, riktigt goda. 86 och 88 % i de vi har smakat.

      Radera