..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

1 december 2013

Inga...

...ljus brinner så fint som hemstöpta.


När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla barnen glädjas att fira få advent.

Jag har haft en mysig adventsfrukost med barnen med tända ljus. Maken saknades, han drog iväg före 7.30 för en andra utbildningsdag. Strax efter frukost dök mor och far upp och lämnade Lukas som har varit på vilohem medan den lilla katten blev kastrerad.

Förra året införde vi en ny tradition i familjen, adventspaket. Istället för en paketkalender som dottern haft tidigare år. Dels är det en kostnadsfråga nu när vi har två som vill öppna paket och en småprylsfråga, känns onödigt att fylla små paket med saker som mest kommer ligga överallt. Istället köper vi något eller fixar ett uppdrag som hela familjen kan göra tillsammans. 

Dagens paket innehöll ett pussel. När jag väntade A för två år sedan avverkade vi många pussel och fastnade då för van Haasterens fantasifulla motiv. L tyckte det var jätteroligt. A är lite för liten än men pusslen har vi kvar och återanvänder många gånger om. Cirkusmotiv blev det i år.


Kostnaden blir definitivt mindre än för 48 små paket och lite extra mys på advent för familjen tillsammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar