..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

24 september 2015

Tips...

...på vardagsmat önskas!

Långkok och storkok i all ära men till vardags funkar det inte. Något storkok varje vecka löser många matlådor som tur är, men snabba maträtter är jag dålig på.

En favorit som storkok är köttfärsbiff, stekte biffar på 1,5 kg färs till lunch en dag och gjorde ugnsbakade rödbetor med fetaost och valnötter till. Biffarna kör vi som hamburgare eller värmer i gräddsås nåt framöver.


Häromdagen blev det en fryslåda med köttfärssås som räddade oss.


Lite smörstekt vitkål och en klick smör och middagen var klar på samma tid som barnens pasta kokade.

Igår körde vi på pizza. Barnen åt tortillapizza och vi åt ostpizza. En kryddig tomatröra med vitlök och tomatpur'e fick piffa upp smakerna lite.


Idag kör vi på nödmat delux, färdiggrillad kyckling från Ica och en matig sallad med stekt broccoli, avokado och körsbärstomater bla. 


Till lunch på vardagarna äter jag oftast sallad med lite olika innehåll, häromdagen rester av stekt vitkål och idag broccoli. Ska se om jag lyckas få till en omelett någon dag kanske.

Har ni några mattips att dela med er av?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar