..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

25 mars 2013

Måndag...

...morgon och i sjukstugan har vi avlösning.

Nu har vi en febrig liten kille istället. Vi fortsätter myset i veckan och tar det lugnt. Vi hade sjukdomsfritt tre hela dagar iallafall. Dottern är åter på skolan till sin stora glädje, som hon har längtat efter sina kompisar!

Helgen har varit bloggfri av någon konstig anledning. Lördagen fylldes av massa trevligheter, förmiddagen med födelsedagsfika hos en vän och på eftermiddagen kom min kusin och hennes sambo på fika som slutade med en trevlig middag tillsammans. Kalvfärsbiffar, (potatis), blomkål, sallad och kantarellstuvning bjöd vi på. Mysig lördag!

I torsdags gick vår tvättmaskin sönder... inte så lägligt, fast det är det ju aldrig... Några skavanker har den haft sedan tidigare men den har "fungerat", gummibäljen var trasig och en handduk låg ständigt på golvet framför pga läckage. I torsdags sa den poff och började lukta bränt. Men nu är det slut med det, en ny maskin (större) är beställd och kommer förhoppningsvis idag eller i morgon. Så igår spenderade vi dagen hos mamma och pappa, tvättandes fem maskiner tvätt och åt tacomiddag! Nu hänger det kläder på tork både högt och lågt över hela huset. Prisad vare golvvärmen så det torkar snabbt.

Majutmaningen nudå?!? Det går bra, inte så mycket mer än bra, men vågen visar minus iallafall och jag är nöjd. Promenaderna flyter på och maten fungerar som vanligt BRA! Har börjat använda shapeup appen lite mer nu som hjälp att hålla koll på kolhydraterna och proteinet. Har nog fått i mig lite för lite protein förrut och det har jag försökt ändra på senaste veckan.

Planeringen inför veckan är klar, har kollat över alla måsten och veckans meny ser ut som följande:

Veckomeny V.13
Måndag: Stekt fläsk med stuvad vitkål
Tisdag: Kesoplättar med drottninggrädde
Onsdag: Meatzza
Torsdag: Hemgjord kebab
Fredag: Skinkstek, kantarellstuvning och kokta grönsaker
Lördag: Lax 
Söndag: Kycklingklubbor, currysmör och coleslaw

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar