..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

22 juni 2013

Midsommar...

...är mysigt.

Dottern är förväntansfull precis som på julafton, hon älskar att dansa runt stången, ta lite lotter, fiska fiskedamm, äta picnic och leka med kompisar. Traditionsenligt firande på hembyggdsgården i strålande solsken.

Dagen började med att mina föräldrar kom före frukost, lång mysfrukost följt av picnic förberedelser.  Enkelt i år eftersom det blev kycklingsallad till barnen och sallad med färdiggrillade revbensspjäll till oss vuxna som gillar att gnaga. Dressing på flaska gjorde det ännu enklare.  Jag förberedde även efterrätten för dagen. För första gången någonsin gjorde jag pannacotta, en på mörk choklad och en lakrits!? Mycket spännande hur resultatet skulle bli. Vi åkte i god tid och hann få ett bord med tak i skuggan med plats bredvid för lillen att sova sin lur i vagnen. Perfekt!

Färdigdekorerade precis innan vi ska provsmaka.


Väl hemma blev det lite middagsförberedelser, vila, bus, utelek och en kopp kaffe. Dottern plockade en stor bukett blommor som fick pryda den nystädade altanen. Fick även leta upp några avlagda gardiner att hänga upp ute, solen gjorde det lite för varmt så lite skugga behövdes. Till middag blev det en supergod laxrätt som vi fått hos mor och far tidigare. Lax i ugnen gratinerat med en sås på bla. lök, vitlök, rökt lax, bladspenat och creme fraiche. Till maten fanns det kokt potatis till de som ville och en ljummen matig sallade med mycket gott i. Ruccola, fetaost, ärtskidor, körsbärstomater, rädisor, gurka och sparris. Sparrisen stekte jag precis innan servering i olja och smör, kryddade med flingsalt, svartpeppar, italiensk salladskrydda och en skvätt vitvinsvinäger. Hällde sedan allt över grönsaksblandningen och vevade runt. Himmelskt gott!


Bild innan sparrisen och fetaosten tillsattes
Lite väl optimistiskt trodde vi att vi även skulle orka en kvällsvickning, jag förberedde en räk och kräftstjärtsröra... vi orkade inget alls efter efterrätten.... Pannacottan var riktigt god, min favorit blev nog chokladen även om lakritspannacottan också var supermumsig och kommer definitivt att göras igen (fast med hallon istället för jordgubbar. 

God även till brunch!
Istället för kvällsvickning begav vi oss ut på en promenad jag och maken. Mormor nattade fialotta och vi gick ut på en "kort" promenad som tillslut blev 7 km i rätt rask takt. Vi hann avhandla rätt mycket, renovering, jobb, livet, barnen och mycket mer. Vi konstaterade att det var väldigt länge sedan vi tagit en promenad på tu man hand vilket gjorde det ännu lite trevligare. Vi tog vägen vid vattnet, vår fina strandpromenad. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar