..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

7 juli 2013

Frukosten...

...serverades med den här utsikten idag.


Vi gav A sin morgonyoghurt och packade med oss frukosten och drog till skogs. Kaffe, stekt ägg på frökex  och livet känns underbart! 

Det var för tre år sedan vi åkte lite på måfå för att hitta kantareller som vi hittade det här stället, sedan dess har vi återvänt många gånger och plockat både kantareller, hallon och blåbär. Det ligger ca 8 km hemifrån och alldeles lagom nära för korta morgonturer. Vi trodde att det kunde vara något tidigt för svampen, men icke!! Ungefär en liter fick följa med hem. Hörom dagen tog jag sista påsen från i fjol. Vi lämnade några på tillväxt så vi kan göra en ny utflykt snart igen.


Det är riktigt roligt att se hur L skuttar runt bland träden. Hon känner igen sig och vet exakt vart vi ska gå. Vi hittade stora smultron som vi mumsade på. För lillen var det premiär idag, han var med i fjol också men då i en ryggstol. Något tveksam till en början men vågade sig på att plocka några smultron att smaka på.

Om vår lille kille istället hade varit en tjej hade hon blivit döpt efter den här underbara blomman.


Skogen är full av blommor och revor, de står så skira och fina överallt, Linnaea Borealis. Vi hade då fått en Linnea och haft två barn döpta efter blommor. Blommnamn till pojkar var inte lika lätt.

Vi åkte 7.30 och hemma 10, lagom för att nu hinna med att göra lite tråkiga måsten också. Hänga tvätt och spika vägg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar