..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

8 oktober 2012

En...

...mikropaus i skogen blev det idag.

Maken slutade tidigt och var hemma redan vid 14-tiden. När han var påväg hem gav jag som förslag att vi skulle ta en tur till skogen för att hämta hem de där kantarellerna som står och väntar på oss. Sagt och gjort, stövlar på, mellis till dottern med och kaffe till mamman och pappan och iväg. Svårare än så behöver man ju inte göra det egentligen. Lillen somnade i bilen så vi passade på att fika lite så han fick vila en stund. Det tar inte ens tio minuter till "vårat" ställe och kantareller fick vi med oss hem. De är rensade och förvällda och redo för frysen.

Till lunch idag blev det rester från gårdagens middag, fläskfilégryta med kantareller och coleslaw var inte fy skam på en vanlig måndag. Nu ikväll innan jag och dottern skulle dra iväg på folkan för att se teater gjorde vi lax i ugnen med rosa sås. Passade på att göra mycket fisk och nu står det en laxgryta och puttrar på spisen till lillfisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar