..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

6 oktober 2012

Tystnaden...

...var total igårkväll när vi åt middag.

Vi kom hem rätt sent från hämtning av paket och dottern igår så vi gav barnen mat och väntade själv till efter de lagt sig. LCHF-plättar med grädde och socker till dottern och en glasburk till lillen (hemgjorda rotsakerna var slut). Det blev en sen middag för oss, ungefär 20.30. Det är inget jag vill göra ofta, jag tycker det är väldigt viktigt och mysigt när hela familjen äter samtidigt och kan sitta i lugn och ro och prata lite om dagen och diverse andra funderingar. Men just igår kändes det som en smidig lösning. Inte ens kylen och frysen knarrade medan vi åt. Vi hann med att prata om allt mellan himmel och jord och kom fram till att vi ska försöka planera in en sån här middag nån gång emellanåt. Ett riktigt lugnt och skönt fredagsmys blev det!

Maten blev supergod! Stekt rostbiff, vitlöksstekta, smörstekta champinjoner, en bit tomat och en klick smör. Köttet riktigt smälte i munnen och champinjonerna blev underbara. Planen var att äta en efterrätt med grädde och bär alt. riven choklad, men vi var så nöjda och lagom mätta och ville inte förstöra den goda smaken av maten, så vi hoppade över efterrätten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar