..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

23 oktober 2012

Igår...

...hade vi en skön eftermiddag.

Direkt när jag hade hämtat dottern och hennes kompis på skolan klädde vi på oss och gick ut. Vi ställde undan alla trädgårdsmöbler inför vintern och letade fram lite leksaker i buskar och snår. Fikakrogen tog vi med oss, kaffe, the, grädde och några mackor. Lillfisen satt i vagnen och tyckte det var intressant att se båda barn, katter och föräldrar greja runt med diverse göromål. Efter mellis sa han tack och godnatt och somnade under vår höstfärgade lönn. Trots kyligt och lite grått väder så var vi ute över tre timmar.

Jag smet in lite tidigare än de andra och började med middagen. Nikalouktasoppan smakade ännu bättre efter en utedag! Det allra roligaste var att önskemålet om soppan kom från lillfian. Hon ville ha "soppan med köttfärs i som hon åt så mycket av sist" till middag sa hon vid frukosten igår. Till middagen kom även en vän, mamman till dotterns kompis, och gjorde oss sällskap. Vi avslutade med två omgångar av Den försvunna diamanten innan vi gjorde kväll.

Idag ser det ut att bli ett strålande höstväder, det är fortfarande nollgradigt och frosten ligger kvar. Solen är på väg upp och det blir nog en promenad till babysången idag (måste bara leta fram varmare och mindre halkiga skor först).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar