..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

27 januari 2013

Började...

...dagen idag med extra mycket kärlek!

Härligt skön "slapp" hemmahelg. Inte helt ledig eftersom maken både jobbat fredag och lördag kväll, men däremellan har vi tagit vara på tiden och både slappat och gjort nytta. Rensat, skruvat, lämnat återvinning, lagat mat, spelat spel med dottern, druckit kaffe, bjudit på middagar, busat i golvläge, dammsugit, sett på film, planerat, skjutsat och hämtat till kompis, storskurat badrummet, tvättat fem maskiner tvätt och hängt och vikt desamma. Ändå känns det som att energin finns kvar och att helgen varit lugn?! Väljer att se det som ett gott tecken!


Dagens middag bestod av fläskfilé i ugnen. Jag blandade:
2 dl grädde
1 dl cremefraiche
1 msk soja
1 tsk sambaloelek
1 vitlöksklyfta pressad
svartpeppar
2 msk balsamvinäger
1 dl vatten
Vispade ihop allt i en ugnsform, lade ner 1 1/2 cm tjocka bitar fläskfilé och tillagade på 200 grader i 90 minuter. Köttet blev jättemört och gott. Samma recept använder jag ofta till kotletter. Till det kokade vi blomkål och testade ett nytt tillbehör som maken sett på något program under en lunchrast och vi höftade lite med ingredienserna för att testa om det var lika gott som det såg ut, vilket det var. Det kan nog passa till lite olika rätter.

Varm fetaost med chili och vitlök:
100g fetaost
1 -2 charlottenlökar
1 chili
3 vitlöksklyftor
1 1/2 dl olja

Finhacka lök, vitlök och chili. Fräs dem mjuka i oljan utan att de får färg. Sänk värmen ordentligt och lägg i fetaosten hel i stekpannan och ös den med oljan till den mjuknar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar