..liten gård på landet, med allt som hör till. mitt liv fylls med mycket kärlek, renovering, arbete, trädgårdsintresse, familj, pyssel, virkning, matlagning, träning och fina vänner ..

9 september 2012

Söndag...

...är storkokens dag.
Kycklingreceptet nedan blev en hittepårätt inför veckans lunchlådor. Ikväll åt vi pizzasallad till och det blev smarrigt! Hann med att koka några portioner currygryta till lilleman också. Annars har helgen kantats av en envis diffus huvudvärk och ett illamående som inte vill ge med sig, inte helt bra inför morgondagens vägning att känna sig risig. I lördags var det födelsedagsmiddag hos mina föräldrar där det bjöds på buffé. Mamma hade gjort min lchf-västerbottenpaj, grillad karré, trattkantarellsås, fetaostsallad, tacopaj, nachochips och vitlökssås. Kan lova att vi åkte hem övermätta och belåtna.

Kyckling i ugn, storkok:
2 kg kycklingfile
Täcket:
2 pkt bacon finhackad
1 paprika finhackad
Ca. 12 champinjoner finhackade
2 dl riven västerbottenost
2 vitlöksklyftor
Svartpeppar

Sås allt vispas ihop:
4dl grädde
2dl cremefraiche
3 msk chilisås
2 tsk dijonsenap
En skvätt soja
2 tsk italiensk salladskrydda

Bryn kycklingfilen och lägg i en ugnsform. Knaperstek bacon och tillsätt sedan champonjonerna, när de är stekta lägg i paprikan och pressa i vitlöken och peppra. Låt fräset svalna och rör ihop med osten. Häll såsen över kycklingen och lägg sist fräset uppepå. Tillaga på 175-200 grader till kycklingen är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar